{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BiH ostvarila značajan napredak u oblasti granične sigurnosti"

F
5.3.2010. u 17:23
0
1
"BiH ostvarila značajan napredak u oblasti granične sigurnosti"
0
"BiH ostvarila značajan napredak u oblasti granične sigurnosti"
Sadik Ahmetović
Bosna i Hercegovina je ostvarila značajan napredak u oblasti granične sigurnosti i sistema upravljanja granicom, koji će, nadamo se, biti prepoznat i u izvještaju Evropske komisije za ocjenu ispunjenosti uvjeta iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima BiH, kazao je ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović u obraćanju učesnicima 7. ministarske konferencije o graničnoj sigurnosti.
Konferencija se održava u Tirani u sklopu programa Ženevskog centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF).

Ahmetović je naglasio da su najvažniji ciljevi BiH sveobuhvatno i potpuno reguliranje pitanja koja se odnose na graničnu liniju i granične prijelaze sa susjednim zemljama, primjena strategije i akcionog plana u oblasti integriranog upravljanja granicom i jačanje regionalne saradnje, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Podsjetio je da je BiH s Crnom Gorom potpisala sporazum o graničnoj liniji i da je u toku parafiranje sporazuma o određivanju graničnih prijaza i prijelaza za malogranični saobraćaj te da se s Republikom Hrvatskom vode razgovori o revidiranju postojećih sporazuma iz te oblasti.

- Granična sigurnost je kontinuiran proces u kojem zajednički napor i prekogranična suradnja, uz pomoć koju nam pruža DCAF, predstavljaju našu najveću snagu u borbi protiv svih oblika transnacionalnog organiziranog kriminala - Ahmetovićeve su riječi.

Ministar sigurnosti BiH pozvao je kolege iz susjednih zamalja da nastave rješavati otvorena pitanja iz te oblasti na obostrano zadovoljstvo i u duhu dosadašnje, pozitivne suradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: