{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH na samom vrhu u regiji prema korištenju društvenih mreža

9.10.2012. u 14:39
14
15
BiH na samom vrhu u regiji prema korištenju društvenih mreža
14
BiH na samom vrhu u regiji prema korištenju društvenih mreža
U organizaciji agencije Apriori komunikacije jučer je bosanskohercegovačkoj javnosti prvi put predstavljen Socialbakers, vodeća kompanija za digitalnu analitiku na društvenim mrežama poput Twittera, Facebooka, YouTubea, LinkedIna i Google+.
"Penetracija online populacije u Bosni i Hercegovini je 90,13 posto, što našu državu pozicionira u sam vrh prema korištenju društvenih mreža u regiji te smo 75. država u svijetu po broju korisnika Facebooka, gledano na veličinu populacije", istaknuto je.

Pavel Bulowski, regionalni menadžer kompanije Socialbakers, je prisutne upoznao najnovijim trendovima i statistici društvenih mreža uz poseban osvrt na BiH i regiju. Prezentirani su različiti načini praćenja podataka, njihova analiza te kako rezultate koristiti u svrhu unapređenja poslovanja i komunikacije na društvenim mrežama.

"Bosna i Hercegovina, kao i regija imaju izuzetan ljudski potencijal i dobru osnovu za primjenu novih rješenja koja imaju za cilj unapređenje poslovanja i komunikacije na društvenim mrežama", izjavio je Bulowski.

Direktorica Odjela za digitalne komunikacije pri agenciji Apriori komunikacije Melisa Tolja je ovom prilikom najavila nastavak edukacija u saradnji sa partnerskom kompanijom Socialbakers, te istakla da je ovo partnerstvo od izuzetne važnosti za unapređenje kvaliteta usluga iz domena upravljanja digitalnim komunikacijama.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: