{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BiH može ući u EU tek oko 2020. godine"

F
4.3.2009. u 18:25
0
29
"BiH može ući u EU tek oko 2020. godine"
0
"BiH može ući u EU tek oko 2020. godine"
Mađarski ambasador u BiH Imre Varga izjavio je prilikom današnje posjete Gradačcu da će Bosni i Hercegovini, kao i drugim zemljama regije, realno trebati između deset i petnaest godina temeljitih priprema da bi ušle u Evropsku uniju.
"Mađarska je čekala trinaest godina, a bila je nešto bolje pripremljena nego je trenutno Bosna i Hercegovina", kazao je ambasador Varga.

U razgovora s načelnikom općine Gradačac ambasador Varga je rekao kako vjeruje da će članice EU-a do kraja ove godine postići politički konsenzus oko ukidanja viza za ulazak bh. državljana u zemlje EU-a, ali da će se na bezvizni režim ipak još pričekati.

Mađarski ambasador Gradačac je posjetio u sklopu realizacije projekata koji se zajedno s Evropskim pokretom za BiH već treću godinu implementiraju širom BiH, a čija je zadaća transformacija i modernizacija BiH s ciljem ulaska u EU .

Tim povodom u organizaciji Centra za promociju civilnog društva Gradačac u ovom gradu organizirano je predavanje na temu Zadaci lokalne zajednice u BiH na putu ka euroatlantskim integracijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: