Sulejman Tihić
0

'BiH može opstati samo uz ravnopravnost njenih naroda'

SRNA
Lider SDA Sulejman Tihić rekao je da vjeruje u BiH i da ona može opstati samo ako su svi njeni narodi ravnopravni.

"U BiH možemo zajedno uz uvažavanje i poštivanje različitosti doći do rješenja, bez nametanja rješenja od međunarodne zajednice jer to nisu trajna rješenja i ona mogu biti privremenog karaktera", istakao je Tihić gostujući sinoć u programu Radio televizije RS (RT RS).

Govoreći o predstojećem kongresu SDA, na kojem bi trebalo da bude izabrano novo stranačko rukovodstvo, Tihić je rekao da je to događaj godine u BiH i da od tog kongresa i izbora predsjednika stranke puno zavisi kako će se stvari u BiH dalje odvijati.

On je rekao da će njegova pobjeda na kongresu značiti nastavak dosadašnjeg političkog kontinuiteta, ističući da  svaki drugi pobjednik na kongresu neće moći nastaviti taj kontinuitet rada u stranci.

"Ukoliko i dalje ostanem na čelu SDA, građani BiH dobijaju kontinuitet jedne realne politike dijaloga, kompromisa i gradnje zajedničke države BiH po mjeri svih njenih naroda", istakao je Tihić.

Tihić je rekao da određene ankete pokazuju njegovu uvjerljivu podršku u odnosu na njegove protivkandidate Bakira Izetbegovića i Adnana Terzića.