{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH mora imati policiju oslobođenu političkog uticaja

F
11.3.2011. u 16:56
0
24
BiH mora imati policiju oslobođenu političkog uticaja
0
BiH mora imati policiju oslobođenu političkog uticaja
Izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će uhapsiti i Srbiji izručiti one koje on sumnjiči za Dobrovoljačku ulicu su otvoreni atak na vladavinu prava i ustavni poredak Bosne i Hercegovine jer ni u jednoj demokratskoj državi predstavnici izvršne vlasti ili šefovi političkih partija ne mogu davati naloge za hapšenje, saopćila je Stranka demokratske akcije (SDA).
SDA podsjeća da je takva praksa ustaljena jedino u totalitarnim režimima "čiji je Dodik sljedbenik".

"Ovakvo ponašanje Milorada Dodika dokazuje da je neophodno urgentno izvršiti istinsku reformu policije u Bosni i Hercegovini jer ona nikada kao sada, upravo zahvaljujući Dodiku, nije djelovala pod jačim i otvorenijim političkim uticajem. Pripisujući sebi ulogu vrhovnog zapovjednika policijskih snaga u entitetu RS, Milorad Dodik na najgrublji način krši Dejtonski mirovni sporazum", smatra SDA.

SDA "Dodika i njegove istomišljenike pita kako bi izgledalo da Federalna policija odluči (u)hapsiti sve osumnjičene građane manjeg bh. entiteta za genocid u Srebrenici, ine ratne zločine diljem Bosne i Hercegovine te za poricanje genocida i prikrivanje ratnih zločina?"

"Spisak bi sigurno bio dug i ne bi bilo teško pretpostaviti ko bi se sve našao na njemu. Zato pozivamo OHR da u skladu s ovlastima konačno sankcionira antidejtonsko i antiustavno ponašanje i djelovanje Milorada Dodika i međuetničku netoleranciju koju neprestano podupire", saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: