{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH još nema problema s nestašicom vode

F
22.3.2007. u 10:52
0
0
BiH još nema problema s nestašicom vode
0
BiH još nema problema s nestašicom vode
Javno poduzeće "Vodno područje slivova Jadranskog mora" oglasilo se danas priopćenjem za javnost u povodu Svjetskog dana voda koji se ove godine obilježava pod motom "Borba s nestašicom vode".
U tom poduzeću smatraju da se BiH trenutačno ne suočava s problemom nestašice vode, ali upozoravaju da trend razvoja nije optimističan u tom pogledu obzirom da su prisutne pojave iscrpljivanja ili prekomjernog zagađivanja izvorišta, nemarnog odnosa prema gubicima vode te prevelike potrošnje.

BiH provodi značajne promjene u sektoru voda, a u skladu s EU direktivama koje se odnose na vode, prvenstveno na Okvirnu direktivu za vode, Konvenciju o zaštiti rijeke Dunav i Mediteranski akcijski plan, stoji u priopćenju.

U tom poduzeću smatraju da je za takve promjene potrebno organizirati upravljanje vodnim resursima na riječnom bazenu i to primjenom principa integralnog upravljanja vodama, te spriječiti dalje pogoršanje voda i dostići 'dobar status' voda.

Zbog toga je i usvojen novi zakon o vodama kojim se prenosi princip EU legislative o vodama u oba entiteta, odnosno organizira upravljanje vodama na razini riječnog bazena, a jedan od izazova u sektoru voda je i sudjelovanje javnosti, stoji u priopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: