{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH jedina u Evropi nema instituciju za pitanja mladih

N
NINA
14.12.2004. u 14:09
0
0
BiH jedina u Evropi nema instituciju za pitanja mladih
0
BiH jedina u Evropi nema instituciju za pitanja mladih
Omladinska informativna agencija BiH (OIA) upozorava da je BiH jedina zemlja u Evropi koja nema nikakvu instituciju za pitanja mladih.
Iz OIA-e napominju da je u ljeto 2002. državni Parlament usvojio Rezoluciju o mladima, a Predsjedništvo BiH uputilo inicijativu da se formira odjel za mlade u nekom od ministarstava Vijeća ministara.

Omladinska informativna agencija BiH je u jesen 2004. uz podršku niza drugih organizacija predložila koncept institucionalnog okvira koji predviđa kreiranje odjela za mlade pri Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Kako naglašeno u saopštenju, u istom razdoblju Svjetska banka izrazila je spremnost podržati instituciju za mlade s 250.000 KM, ukoliko bi bilo dovoljne političke volje, a ukoliko je ne bude, u sljedećim sedmicama pomoć će biti povučena.

OHR i Vijeće Evrope službeno su protekli mjesec uputili državnim tijelima pitanje kada će BiH osnovati instituciju za pitanja mladih, ali odgovora, istaknuto je, do danas nema.

''Možda je to ustvari i najbolji razlog zašto 77 posto mladih BiH treba realizirati svoju jasno iskazanu želju - želju da odu iz Bosne i Hercegovine, i to u jednom smjeru'', ističe se na kraju saopštenja OIA-e BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: