"BiH je preživjela sve neprijatelje, pa će i današnje"

S
Sarajevo-x.com
25.11.2009. u 19:30
0
72
"BiH je preživjela sve neprijatelje, pa će i današnje"
0
"BiH je preživjela sve neprijatelje, pa će i današnje"
U zgradi Predsjedništva BiH upriličeno je obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti BiH, a javnosti i okupljenim zvanicama obratio se predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.
ZAVNOBiH je događaj koji je prije 66 godina potvrdio i kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine, ali i njen multinacionalni i multikonfesionalni karakter. Bilo je to zasijedanje Vijeća bosanskohercegovačkih antifašista, iz redova svih naroda, u jednom od najtežih i najkrvavijih perioda u istoriji Bosne i Hercegovine. Tada su udareni temelji države Bosne i Hercegovine i tada je Bosna i Hercegovina konačno vraćena svojim narodima, rekao je Željko Komšić na današnjoj proslavi Dana državnosti BiH u Predsjedništvu BiH.

"Nažalost, danas smo svjedoci da se na razne načine negiraju osnovni postulati ZAVNOBiH-a, ali to nas ne treba zabrinjavati. Naša domovina, Bosna i Hercegovina, preživjela je teške i krvave periode, i ‘41. i ‘92. godinu, preživjela je sve svoje neprijatelje, pa će nadživjeti i ove današnje", rekao je Komšić.

On je rekao da se značaj ZAVNOBiH-a se vidi i po tome kolika je on smetnja današnjim izdajnicima.

"Svakodnevno smo svjedoci da se na sve moguće načine pokušava eliminisati jedno od “svetih pravila” ZAVNOBiH-a - da je svaki građanin Bosne i Hercegovine jednak u svojim pravima i načinu života, bez obzira u kojem dijelu Bosne i Hercegovine živi i bez obzira kojem narodu pripada, odnosno da li pripada “većini ili manjini”. Svaki dio Bosne i Hercegovine pripada svakom njenom građaninu", rekao je Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (72)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: