{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH ispunila uvjete za aranžman s MMF-om

F
30.6.2009. u 17:10
0
11
BiH ispunila uvjete za aranžman s MMF-om
0
BiH ispunila uvjete za aranžman s MMF-om
Foto: Sarajevo-x.com
Upravo sam obaviješten da smo kao Bosna i Hercegovina ispunili uvjete za sklapanje aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, saopćio je danas premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta koja je u toku u Sarajevu.
- Shodno tome, sjednica guvernera MMF-a bit će održana najvjerovatnije 8. ili 9. jula, dodao je Mujezinović, kojem je predsjedavajući Safet Softić, zbog ove informacije, dao riječ vanredno usred sjednice Predstavničkog doma, a koja je zatim nastavljena prema već ustaljenom dnevnom redu.

Premijerovo obrazloženje o dosadašnjem toku pregovora s MMF-om Predstavnički dom je zatražio danas na inicijativu poslanika Socijaldemokratske partije BiH Nermina Nikšića.

"Prošle sedmice je održana sjednica Federalne vlade na kojoj su utvrđeni prijedlog zakona o plaćama i rebalans ovogodišnjeg federalnog budžeta, i to na način da su u prijedlozima ovih akata pomireni zahtjevi MMF-a, s jedne strane, a s druge, nastojanja za zaštitu najugroženijih kategorija društva", rekao je Mujezinović na sjednici u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: