Kraj nedoumica
0

BiH ispunila uvjete za aranžman s MMF-om

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Upravo sam obaviješten da smo kao Bosna i Hercegovina ispunili uvjete za sklapanje aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, saopćio je danas premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta koja je u toku u Sarajevu.
  • Shodno tome, sjednica guvernera MMF-a bit će održana najvjerovatnije 8. ili 9. jula, dodao je Mujezinović, kojem je predsjedavajući Safet Softić, zbog ove informacije, dao riječ vanredno usred sjednice Predstavničkog doma, a koja je zatim nastavljena prema već ustaljenom dnevnom redu.

Premijerovo obrazloženje o dosadašnjem toku pregovora s MMF-om Predstavnički dom je zatražio danas na inicijativu poslanika Socijaldemokratske partije BiH Nermina Nikšića.

"Prošle sedmice je održana sjednica Federalne vlade na kojoj su utvrđeni prijedlog zakona o plaćama i rebalans ovogodišnjeg federalnog budžeta, i to na način da su u prijedlozima ovih akata pomireni zahtjevi MMF-a, s jedne strane, a s druge, nastojanja za zaštitu najugroženijih kategorija društva", rekao je Mujezinović na sjednici u Sarajevu.