{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BiH ima šansu da se vrati ozbiljnoj politici"

S
24.5.2011. u 13:42
0
35
"BiH ima šansu da se vrati ozbiljnoj politici"
0
"BiH ima šansu da se vrati ozbiljnoj politici"
Valentin Inzko
"Bosna i Hercegovina ima šansu da se vrati ozbiljnoj i konstruktivnoj politici", izjavio je danas visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU na sastanku sa aktivistima civilnog društva i zakonodavcima.
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU održao je uvodno obraćanje na sastanku sesije Građani za Evropu održanom u Parlamentu BiH. Razgovori su bili usmjereni ka ponovnom pokretanju aktivnosti na reformama potrebnim za EU u oblasti energije i okoliša.

On je rekao da je formiranje Vijeća ministara “sada očito najhitnije pitanje”, te da je pritisak da se okonča odlaganje formiranja vlasti i počne sa rješavanjem ekonomske krize “postao ogroman”.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU je konstatirao da su “građani u svim dijelovima Bosne i Hercegovine frustrirani i ljuti na lidere koji nisu u stanju da dođu do rješenja i sada istupaju sa vlastitim rješenjima”.

On je rekao da Bosna i Hercegovina sada može iskoristiti dio ogromnih razvojnih sredstava EU ako se vlasti BiH “vrate poslu provođenja odluka i donošenja zakona u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i programom Evropskog partnerstva”.

Građani za Evropu je inicijativa koja se odvija pod pokroviteljstvom EUSR-a i koju finansijski pomaže Švedska međunarodna agencija za razvoj u saradnji sa Direkcijom za evropske integracije BiH, putem koje organizacije civilnog društva u Bosni i Hercegovini (njih 38 do sada) formuliraju i zagovaraju prijedloge za donošenje zakona koji će ubrzati proces evropske integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: