{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BiH ima šansu da se vrati ozbiljnoj politici"

S
24.5.2011. u 13:42
0
35
"BiH ima šansu da se vrati ozbiljnoj politici"
0
"BiH ima šansu da se vrati ozbiljnoj politici"
Valentin Inzko
"Bosna i Hercegovina ima šansu da se vrati ozbiljnoj i konstruktivnoj politici", izjavio je danas visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU na sastanku sa aktivistima civilnog društva i zakonodavcima.
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU održao je uvodno obraćanje na sastanku sesije Građani za Evropu održanom u Parlamentu BiH. Razgovori su bili usmjereni ka ponovnom pokretanju aktivnosti na reformama potrebnim za EU u oblasti energije i okoliša.

On je rekao da je formiranje Vijeća ministara “sada očito najhitnije pitanje”, te da je pritisak da se okonča odlaganje formiranja vlasti i počne sa rješavanjem ekonomske krize “postao ogroman”.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU je konstatirao da su “građani u svim dijelovima Bosne i Hercegovine frustrirani i ljuti na lidere koji nisu u stanju da dođu do rješenja i sada istupaju sa vlastitim rješenjima”.

On je rekao da Bosna i Hercegovina sada može iskoristiti dio ogromnih razvojnih sredstava EU ako se vlasti BiH “vrate poslu provođenja odluka i donošenja zakona u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i programom Evropskog partnerstva”.

Građani za Evropu je inicijativa koja se odvija pod pokroviteljstvom EUSR-a i koju finansijski pomaže Švedska međunarodna agencija za razvoj u saradnji sa Direkcijom za evropske integracije BiH, putem koje organizacije civilnog društva u Bosni i Hercegovini (njih 38 do sada) formuliraju i zagovaraju prijedloge za donošenje zakona koji će ubrzati proces evropske integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: