Igor Crnadak
0

"BiH ide dobrim tempom ka NATO savezu"

FENA
Predsjedavajući NATO Koordinacijskog tima Vijeća ministara BiH Igor Crnadak kazao je danas u Mostaru kako BiH ide jako dobrim tempom prema NATO savezu te da bi, bez većih političkih kriza, mogla jako brzo dobiti status članice Akcijskog plana za članstvo (MAP) što je posljednji korak prije punopravnog članstva u NATO savez.

Po njegovim riječima, više od 50 posto građana podržava pristupanje naše zemlje NATO savezu, a broj građana koji taj proces podržava veći je u Federaciji BiH nego u Republici Srpskoj.

Inače, do kraja godine očekuje se veliko istraživanje o mišljenju građana o pristupanju BiH NATO-u, kazao je Crndak.

Govoreći o mišljenju stranačkih lidera o euroatalskim integracijama, Crndak je kazao kako po tom pitanju postoji konsenzus svih političkih stranaka u BiH te da bi se i nevladin sektor trebao više uključiti u pitanje euroatlantskih integracija.

"Već idućeg mjeseca bit će organiziran susret NATO-ovog tima s predstavnicima nevladinog sektora i predstavnicima međunarodne zajednice, jer u svim drugim zemljama koje su prošle integracije nevladin sektor igrao je značajnu ulog što kod nas do sada nije bilo dovoljno naglašeno", kazao je Crnadak.

Tijekom današnje redovite sjednice NATO Koordinacijskog tima Vijeća ministara BiH održane u Mostaru, uz ostalo, razmatrana su pitanja sudjelovanja BiH u NATO programu partnerstvo za mir (PfP) i intenziviranja procesa približavanja BIH europskim i euroatlantskim integracijama.