Sarajevo-Podgorica-Skoplje
0

BiH i Crna Gora uspostavljaju avio liniju u Makedoniji

SRNA
"BH Airlines" i "Montenegroairlines" iz Podgorice uskoro će uspostaviti avio liniju između Crne Gore i Makedonije, prenose crnogorski mediji.

Isti izvor navodi da će 17. juna na relaciji Sarajevo-Podgorica-Skoplje poletjeti avion "BH Airlinesa", dok će 22. juna crnogorski nacionalni avioprevoznik "Montenegroairlines" otvoriti vazduhoplovnu liniju Tivat-Skoplje-Tivat.

Putnički avion tipa "ATR 72" "BH Airlinesa" letjeće dva puta sedmično, srijedom i petkom, povezujući Podgoricu i Skoplje, dok će avioni crnogorskog avioprevoznika između Tivta i Skoplja saobraćati četiri puta nedjeljno - ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

U crnogorskoj ambasadi u Makedoniji ističu da na ovaj način Crna Gora i Makedonija konačno uspostavljaju redovni aviosaobraćaj između dvije zemlje, što će doprinijeti intenzivnijem privrednom povezivanju i saradnji, posebno u turizmu.

Na zalaganje ambasade Crne Gore u Makedoniji, aerodromske vlasti u Makedoniji značajno su snizile cijenu takozvanih "hendling usluga" za crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika "Montenegroairlines", što će doprinijeti da cijene karata budu prilagođene kupovnoj moći građana iz ove dvije zemlje.