{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH bogatija za osam novih doktora nauka

F
25.4.2013. u 14:43
0
6
BiH bogatija za osam novih doktora nauka
0
BiH bogatija za osam novih doktora nauka
Foto: Arhiv
U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (UNSA) danas su uz prigodnu svečanost promovirani doktori nauka iz sedam naučnih oblasti.
Riječ je o osam doktoranata. Na čast doktora hemijskih nauka promoviran je Omer Mahmutović, doktora bioloških nauka Adaleta Durmić-Pašić, doktora geografskih nauka Semir Ahmetbegović i Senada Nezirović, doktora historijskih nauka Hana Younis, doktora nauka sporta i tjelesnog odgoja Behudin Bajgorić, doktora tehničkih nauka Muhamed Šaćiragić i na čast doktora medicinskih nauka Alma Džubur-Kulenović.

Dosadašnje magistre nauka pozdravio je rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić, koji je naglasio da je ovo period događaja značajnih i u simboličnom i u stvarnom smislu za daljnji rad UNSA.

"Slikovito rečeno, Univerzitet jača svoje korijene i širi svoju krošnju. Senat UNSA jučer je donio odluku da Gazi Husrev-begova biblioteka postaje pridruženom članicom UNSA, dok je ista odluka već donesena i za Zemaljski muzej BiH", kazao je on.

Avdispahić podvlači da je novim izmjenama Zakona o visokom obrazovanju KS-a pet naučnoistraživačkih instituta postalo novo bogatstvo ovog univerziteta.

"Sa svakom novom promocijom jača nada u ostvarenje vizije prema kojoj reafirmišemo značaj Sarajeva kao akademskog centra u ovom dijelu Evrope i osposobljavamo ga da takvu ulogu zadrži i ojača u evropskom prostoru visokog obrazovanja, a posebno u ovoj regiji", zaključio je on.

Promociji su prisustvovali profesori fakulteta UNSA, te brojni prijatelji i članovi porodica promoviranih doktora nauka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: