{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH bi mogla još više kaskati za zemljama regiona

S
28.11.2011. u 18:43
0
16
BiH bi mogla još više kaskati za zemljama regiona
0
BiH bi mogla još više kaskati za zemljama regiona
Tanja Fajon
Član Evropskog parlamenta iz Slovenije Tanja Fajon izrazila je zabrinutost da bi BiH početkom narednog mjeseca, kada evropski lideri budu razgovarali o budućnosti proširenja EU, mogla još više "kaskati za balkanskim društvom" zahvaljujući, prije svega, zastoju u reformama.
Fajonova očekuje da će na evropski samit 9. decembra doći neke pozitivne informacije iz regiona, ocjenjujući da je BiH postigla vrlo mali napredak u procesu reformi prema integracijama u EU, što koče i neuspjesi u pregovorima o sastavu Savjeta ministara BiH.

"Bitno je da sve institucije u zemlji na svim nivoima funkcionišu, da se Ustav harmonizuje s Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Dakle, postoji puno načina kako da zemlja krene naprijed, ali to zavisi od sporazuma između svih političkih aktera u BiH", rekla je Fajonova za Radio Slobodna Evropa.

Fajonova kaže da bi željela da političari ne stavljaju svoje i političke interese ispred interesa građana, jer je bitno šta žele građani, a zbog toga su i birali ovu vlast.

"Mislim da vlast ima tu odgovornost da pokrene zemlju naprijed", rekla je Fajonova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: