Odluka u utorak
2.3k

BiH bi Hrvatskoj mogla uvesti recipročne mjere i odrediti obaveznu samoizolaciju

S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Klix.ba saznaje da će se Vijeće ministara BiH početkom slijedeće sedmice zvanično odrediti o pitanju posljednje uvedene mjere vlasti u Hrvatskoj za sve koji dolaze iz naše zemlje, a to je obavezna 14-dnevna samoizolacija.
U BiH je nesumnjiv rast novozaraženih koronavirusom, ali taj rast bilježe gotovo sve države regije i mnoge države Evropske unije. Među zemljama u kojima se bilježi porast novozaraženih je i Hrvatska, koja je u zadnja dva dana potvrdila više od 50 novih slučajeva.

S obzirom na izuzetno strogu odluku o obaveznoj samoizolaciji za sve iz BiH, saznajemo da bi državna vlast naše zemlje mogla odgovoriti recipročno Hrvatskoj.

Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana 30. juna i na toj sjednici će se zauzeti stav kako postupati prema Hrvatskoj.

Od člana Vijeća ministara koji nam je potvrdio da će to biti tema na sjednici saznajemo da naša država cijeni da je situacija s koronavirusom približno slična u ove dvije zemlje te su sve opcije otvorene, pa i ta da BiH uvede obaveznu samoizolaciju za sve koji dolaze iz Hrvatske.