Vozili preko 400 km
87

Biciklistička karavana prijateljstva iz Mostara stigla u Vukovar

G. Š.
U Vukovar je danas u poslijepodnevnim satima pristigla 10. Međunarodna biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar čiji su sudionici u četiri dana vozili više od 400 kilometara i na ovaj način simbolično povezali gradove prijatelje.

Kako organizatori navode, nakon prijema u Županji, gdje su se sudionici karavane okrijepili i odmorili, uslijedila je i posljednja etapa od 50 kilometara prema gradu Vukovaru. Bitno je naglasiti da je danas karavana brojnija za šest sudionika koji su se priključili u Županji.

Organizator karavane je udruga "Herzegovina Bike",a biciklisti su kroz 400 kilometara prošli kroz Mostar, Kiseljak, Žepče, Orašje, Županju i na posljetku stigli u Vukovar.

Predsjednik Udruge “Hercegovina bike” Toni Zorić ističe da su još sam pod dojmom emocija.

"Nas 35 sudionika karavane uspješno smo stigli u grad Heroj, u naš Vukovar. Prvi put nakon dugo vremena nas je pratilo lijepo vrijeme i zaista smo uživali u bicikliranju. Mostarci šalju pozdrave gradu Vukovaru i mi smo ovdje da ih prenesmo i spojimo gradove prijatelje", kazao je Zorić.

Nakon dočeka na Adici, kako kaže, odlaze na Ovčaru i Memorijalno groblje kako bi odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, a već sutra su u Borovom selu gdje će zapaliti svijeću za poginulih 12 redarstvenika.

Ispred Grada Vukovara bicikliste je dočekao zamjenik gradonačelnika Filip Sušac koji im se zahvalio na dolasku i osigurao im smještaj.