|

Bicikl pronađen nedaleko od mjesta gdje je dječak upao u nabujali potok, u toku opširna potraga

Bicikl pronađen nedaleko od mjesta gdje je dječak upao u nabujali potok, u toku opširna potraga
1.363
Piše: E. M.
14.5.2019. u 15:35
0
komentara
1,3k

dijeljenja
Mještani Begovog Hana u šoku su nakon nesretnog slučaja koji se dogodio u poslijepodnevnim satima kada je šestogodišnji dječak upao u nabujali potok, od kada mu se gubi svaki trag.
Napori mještana traju već satima, pregleda se svaki metar korita potoka, kukama se pretražuje dno, a u akciju su uključeni i pripadnici GSS Žepče, Kantonalne uprave civilne zaštite, Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, kao i mnogi drugi. Očekuje se i dolazak pripadnika Federalne uprave civilne zaštite.Međutim, rezultata akcije još nema. Bicikl je pronađen nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok, ali njemu nema ni traga.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


Niko od prisutnih ne želi povjerovati da je dječaka voda odnijela u rijeku Bosnu, ali uprkos tome pretraga se ipak vrši i u čamcima nizvodno prema Žepču duž Bosne.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


Kako Klix.ba saznaje, dječak je vozeći bicikl po drvenom mostu ispred kuće izgubio ravnotežu i upao u nabujali potok. Njegova majka odmah je skočila za njim u namjeri da ga spasi iz vodene bujice, međutim, voda je bila prejaka te ona nije uspjela u svojim namjerama.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


Nedugo nakon toga, mještani su nekoliko desetina metara pratili šestogodišnjeg dječaka u potoku, a zbog nepristupačnog terena ništa drugo nisu mogli uraditi. Brzom intervencijom, mještani su na dva mosta koja se nalaze nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok postavili metalne vodopropusne ograde kako bi spriječili da dječak završi u rijeci Bosni.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.