|

BHT1: Utakmica SCG - Obala Bjelokosti bila je bez značaja

BHT1: Utakmica SCG - Obala Bjelokosti bila je bez značaja
0
F
FENA
23.6.2006. u 15:49
0
komentara
0

dijeljenja
BHT1: Utakmica SCG - Obala Bjelokosti bila je bez značaja
Javni servis BiH/BHT1 prije početka Svjetskog prvenstva u programskoj shemi uvrstio je i direktan prijenos utakmice SCG-Obala Bjelokosti, ali kako su ove reprezentacije ostvarile loše rezultate i nisu imale šanse u završnoj utakmici da izbore plasman u osminu finala, donesena je potpuno opravdana programska odluka da se u direktan prijenos pusti utakmica Argentina- Holandija koja je odlučivala o prolasku u završnicu takmičenja.
Ovo je odgovoreno iz Javnog servisa nakon protestnog pisma člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca, zbog kako je navedeno, izostanka direktnog prijenosa utakmice Srbije i Crne Gore i Obale Bjelokosti.

U saopćenju se navodi da je gledateljstvo informirano o rezultatu utakmice SCG-Obala Bjelokosti dok je bila u toku, te je naknadno emitiran snimak.

Što se tiče završnog dijela protestnog pisma u kojem stoji "može izazvati velike posljedice u Vašem budućem radu", iz Javnog servisa ističu da su javni emiteri u BiH isključivo u funkciji građana BiH, te bilo kakvi pritisci ili prijetnje iz bilo kojeg Kabineta neće utjecati na neovisnost i profesionalni pristup ispunjavanju programske misije.

Javni radio-televizijski servis BiH ostaje otvoren za sve profesionalne i konstruktivne sugestije i prijedloge, no neprihvatljiv je model dijaloga koji sadržava tendenciozne poruke, kaže se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.