Mladen Ivanić
0

"BHT1 se otvoreno stavio na jednu stranu"

SRNA
Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Mladen Ivanić izjavio je Srni da se BHT1 prilogom o Dobrovoljačkoj ulici, kao i više puta do sada otvoreno stavio na jednu stranu i pokazao da nema ni "n" od svoje neutralnosti.

"BHT se i u ovom konkretnom slučaju stavio na jednu stranu i pokazao da nema ni 'n' od svoje neutralnosti. To je medij koji uporno i redovno promoviše samo sarajevsko viđenje sukoba, a unutar toga posebno bošnjačko", naglasio je Ivanić.

Komentarišući sinoćnji istup pojedinaca u programu BHT1 u vezi sa dešavanjima u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine, Ivanić je istakao da je drskost u njihovom istupu nešto što prevazilazi sve granice i pokazuje sav politički bezobrazluk tog nastupa.

Lider PDP-a je rekao da istup pojedinaca, koji su direktno odgovorni za taj zločin, predstavlja i upozorenje svima nama u Republici Srpskoj da moramo snažno čuvati institucije Srpske.

"Ubijanje pripadnika JNA u koloni, nakon što je dogovoren njihov mirni izlazak iz grada jeste zločin koji sigurno ne može niko negirati, pa ni oni sami. Kad-tad, prije ili kasnije pravda će doći i mora doći do izražaja i svi oni koji se i danas, poslije toliko godina, služe bezobraznim napadima na ljude i na cijeli taj ambijent moraće da plate svoju cijenu", naglasio je Ivanić.