Zbog meča Borussia - Dynamo
52

BHT će kombinovati prijenos 2. poluvremena iz Skenderije

Piše: N. J.
Detalj sa susreta Holandija - BiH (89:107) (Foto: Arhiv)
Detalj sa susreta Holandija - BiH (89:107) (Foto: Arhiv)
Večerašnju kvalifikacijsku utakmicu za košarkaško Evropsko prvenstvo između naše i selekcije Gruzije, koja počinje u 20 sati u Skenderiji, gledatelji će na BHT-u moći gledati u direktnom prijenosu samo do 20:45 sati.

Od tog trenutka, utakmica će biti kombinovano prenošena sa utakmicom play-offa za nogometnu Ligu prvaka između Borussije Monchengladbach i kijevskog Dynama, uprkos tome što će nogometni meč prenositi i FTV i RTRS.

PR BHRT-a Sabina Bačvić Zečević za Klix.ba je obrazložila da BHT, kao javni emiter koji će prenositi utakmice nogometne Lige prvaka ove sezone, ima obavezu prenositi i ovaj meč, zbog čega će kombinovano s tom utakmicom prenositi košarkašku utakmicu BiH i Gruzije iz Skenderije.

"Mi imamo obavezu da prenosimo ovu utakmicu, te ćemo, kad se preklapa vrijeme odigravanja utakmica, raditi kombinovani prijenos iz Skenderije i Monchengladbacha. To nije prvi put da se prijenosi rade kombinovano. Bez obzira na to što je veliki interes za košarkašku utakmicu, mi moramo ispoštovati svoje obaveze“, kazala je Bačvić Zečević.