BiH
0

BHSD: Brisel pravi koncesije Beogradu preko leđa BiH

FENA
BH Slobodni demokrati pozvali su danas Ured visokog predstavnika da uloži maksimum svoje moći i političke mudrosti i ubijedi Brisel u neophodnost parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) sa BiH zajedno sa Srbijom jer "sve drugo bi bilo nagrada i priznanje opstrukcijama i blokadama ove zemlje".

U saopćenju iz ove stranke se upozorava da iako negirane i nebrojeno puta demantirane, informacije koje nisu bespogovorno tačne i precizne upućuju na saznanje da se iza političke zavjese harmonizuju procesi pregovora o nezavisnosti Kosova sa ustavnim i reformama policije u BiH.

  • Odveć je puno slučajnosti i koincidencije koja nam daje za pravo tvrdnji da Brisel ipak pravi neke koncesije Beogradu i to preko leđa BiH, navode BH Slobodni demokrati te upozoravaju kako najava parafiranja SAA sa Srbijom i pored toga što su ratni zločinci Karadžić i Mladić još uvijek na slobodi ovjerava tvrdnju da Brisel sve čini da odobrovolji Srbiju zarad nezavisnosti Kosova.

  • Ovaj potez Brisela bi se mogao opravdati samo tada kada bi u paketu Srbija i Bosna i Hercegovina parafirale Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, smatraju BH Slobodni demokrati.