{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BHSD: Brisel pravi koncesije Beogradu preko leđa BiH

F
21.9.2007. u 13:00
0
0
BHSD: Brisel pravi koncesije Beogradu preko leđa BiH
0
BHSD: Brisel pravi koncesije Beogradu preko leđa BiH
BH Slobodni demokrati pozvali su danas Ured visokog predstavnika da uloži maksimum svoje moći i političke mudrosti i ubijedi Brisel u neophodnost parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) sa BiH zajedno sa Srbijom jer "sve drugo bi bilo nagrada i priznanje opstrukcijama i blokadama ove zemlje".
U saopćenju iz ove stranke se upozorava da iako negirane i nebrojeno puta demantirane, informacije koje nisu bespogovorno tačne i precizne upućuju na saznanje da se iza političke zavjese harmonizuju procesi pregovora o nezavisnosti Kosova sa ustavnim i reformama policije u BiH.

- Odveć je puno slučajnosti i koincidencije koja nam daje za pravo tvrdnji da Brisel ipak pravi neke koncesije Beogradu i to preko leđa BiH, navode BH Slobodni demokrati te upozoravaju kako najava parafiranja SAA sa Srbijom i pored toga što su ratni zločinci Karadžić i Mladić još uvijek na slobodi ovjerava tvrdnju da Brisel sve čini da odobrovolji Srbiju zarad nezavisnosti Kosova.

- Ovaj potez Brisela bi se mogao opravdati samo tada kada bi u paketu Srbija i Bosna i Hercegovina parafirale Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, smatraju BH Slobodni demokrati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: