Zenica
1.6k

BHI KF predstavio kandidate: Kasumović pozvao građane da mijenjaju vlast

E. M.
Fuad Kasumović
Fuad Kasumović
Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad svoju predizbornu kampanju za Opće izbore 2022. godine večeras je započela iz VIP salona Gradske arene Zenica.

Na večeras održanom prvom predizbornom skupu BHI KF u Zenici predstavljeni su kandidati za predstojeće Opće izbore ove političke opcije na čelu sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem koji se i sam, uz nosioce liste, obratio prisutnima.

Kasumović je nosilac liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, a u obraćanju prisutnima je kazao da im je želja stabilizovati situaciju u državi, od kantona do države.

"Na listi imate dva Zlatna ljiljana i pukovnika HVO-a koji je odmah iza mene na listi. Kada budete glasali, molim vas da zaokružite i druge nacionalnosti, jedino je to rješenje Bosne i Hercegovine. Mi hoćemo da nam ova država traje i molim vas da te ljude, ima ih na listi, raznih nacionalnosti, podržite", kazao je Kasumović.

Dodao je da je bio u dilemi kako napraviti listu i šta ponuditi građanima. Istakao je da nikog nije zvao i da su se ljudi sami prijavili kako bi mijenjali sistem.

U govoru se dotakao ponovo strukture MUP-a i tužilaštva gdje je prozvao pojedine ljude te dodao:

"Ako želite da vam djecu, sutra vas hapse, podižu krivične prijave, nastavite. Molim sve one, i vas ovdje, ko je god zadovoljan situacijom u državi i kantonom, kunem ga da i dalje glasaju za iste. One koji nisu, molim da izađu na izbore, ja im preporučujem ove ljude, a savjet mene kao iskusnog čovjeka je da mijenjamo vlast da nas ne vodi gdje ne treba", kazao je Kasumović.

Kazao je i da je dugo radio s Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem i da je bio čovjek koji je glavne poteze povlačio.

Dodao je i da će svoj program obrazložiti u narednom periodu te da je njihov najveći adut taj da SDA pada. Pozvao je i da se glasa za Denisa Bećirovića:

"Ne bude li drastična razlika Bakira i Denisa, nismo sigurni za svoju budućnost. Ne treba nam Bakirova džemahirija, moramo svi zajedno živjeti i sretan sam što je iza mene na listi pukovnik HVO-a", izjavio je Kasumović te dodao da nema države bez Bošnjaka, Hrvata i Srba:

"Ako hoćete da pravimo Palestinu, zaokružite Bakira, rastjerat ćemo Srbe i Hrvate i šta smo dobili..."

Njegov govor nagrađen je aplauzom prisutnih u VIP salonu Gradske arene Zenica.