{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Pošta uplatila 300.000 KM za pomoć stradalima u poplavama

23.12.2014. u 09:27
19
6
BH Pošta uplatila 300.000 KM za pomoć stradalima u poplavama
19
BH Pošta uplatila 300.000 KM za pomoć stradalima u poplavama
Foto: Arhiv
JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo uplatilo je donaciju od 300.000 KM za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama. Novac je uplaćen u Fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH odakle će biti raspoređen prema ugroženom stanovništvu.
Naime, Nadzorni odbor BH Pošte je po zaključku Uprave društva donio odluku o izdvajanju sredstava i dodjeli donacije Federalnom fondu za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće. Ovom odlukom izdvojena su sredstva i odobrena je donacija od 300.000 KM.

"Na ovaj način BH Pošta se pridružila bh. kompanijama i firmama koje su u ovu svrhu donirale do sada najveće novčane iznose i time, još jednom, potvrdila da je društveno odgovorna kompanija. Podsjećamo da je BH Pošta tokom majskih poplava odmah reagovala i nastojala pomoći stradalom stanovništvu, te je osim ove vrijedne donacije učestvovala i u drugim akcijama pomoći stradalim kolegama i građanima", saopćili su iz ovog preduzeća.

Posebno su izdvojili akciju "Paket od srca" u kojoj su obišli stanovnike poplavljenih područja, te im podijelili humanitarne pakete sa hranom i higijenskim sredstvima.

"Također, unutar kompanije zaposlenici su na dobrovoljnoj bazi, u nekoliko navrata, od svojih ličnih dohodaka, izdvojili novčane priloge za pomoć građanima pogođenim poplavama. BH Pošta će, svaki put kad to zatreba, odazvati se i pomoći onima kojima je pomoć potrebna, u skladu sa svojim mogućnostima, pogotovo u elementarnim nepogodama kakve su Bosnu i Hercegovinu zadesile u maju ove godine", dodaje se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: