{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. vlasti čekaju novac MMF-a

A
11.11.2013. u 16:05
8
27
Bh. vlasti čekaju novac MMF-a
8
Bh. vlasti čekaju novac MMF-a
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja boravi u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, sastala se danas sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, te sa ministrom finansija i trezora BiH Nikolom Špirićem.
Delegacija predvođena Ronom Van Rodenomom, u posjetu BiH stigla je 6. novembra, te će u zemlji ostati do 20. novembra, a sve kako bi obavili razgovore u okviru petog pregleda po stand-by aranžmanu, koji BiH ima sa MMF-om.

Stand-by aranžman MMF je za BiH odobrio 26. septembra 2012. godine, kao podršku ekonomskom programu vlasti u ovoj zemlji za period od 2012. do 2014. godine.

Iznos stand-by aranžmana je ukupno 338,2 miliona SDR, to jeste oko 403,8 miliona eura.

Isplatu četvrte tranše bh. vlastima MMF je odobrio krajem oktobra 2013. godine u iznosu od 47,5 miliona eura, a nakon četvrtog pregleda po stand-by aranžmanu, koji je obavljen u septembru.

U Uredu Međunarodnog monetarnog fonda u Sarajevu, potvrđeno je za AA da informacije o iznosu pete tranše, koja bi trebala biti odobrena nakon posjete delegacije MMF-a, nije moguće pribaviti dok je posjeta u toku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: