BiH
0

BH Telecom: Sniženje cijena međunarodnog saobraćaja

FENA
Uprava društva BH Telecom d.d. dobila je saglasnost RAK-a na Odluku o izmjenama i dopunama cjenovnika telekomunikacionih usluga, saopćeno je iz BH Telecoma.

Izmjene uključuju snižavanje cijena međunarodnih usluga za pretplatnike fiksne i mobilne mreže (post paid pretplatnike i prepaid korisnike). Sniženje cijena se kreće od 20 posto za I zonu (susjedne zemlje), 25 posto za II zonu (ostale evropske zemlje), do 40 posto za III zonu (vanevropske zemlje).

Također, predviđeno je uvođenje tri nova paketa međunarodnih usluga za pretplatnike fiksne telefonije. Novi paketi podrazumijevaju da će uz plaćanje dodatne mjesečne pretplate, pretplatnici koji imaju poseban interes za komuniciranje s određenim grupama zemalja, moći obavljati pozive po cijenama nižim od redovnih.

Prvi je paket "N-Line“ koji se odnosi na fiksnu mrežu prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori /saobraćaj po minuti iznosi 0, 45 KM/, uz mjesečnu pretplatu od pet KM za obični telefonski priključak i ISDN bazni.

Drugi paket "E-line“ se odnosi na zonu II – evropske zemlje /Hrvatska, Srbija, Crna Gora/ saobraćaj po minuti 0, 39 KM/ te Slovenija, Njemačka, Austrija, Švedska, Holandija, Italija/saobraćaj po minuti 0, 852 KM/, uz mjesečnu pretplatu od 8 KM za obični telefonski priključak i ISDN bazni.

Treći paket "E-line Super“ se odnosi i na vanevropske zemlje /Hrvatska, Srbija, Crna Gora/ saobraćaj po minuti iznosi 0, 36 KM/ Slovenija, Njemačka, Austrija, Švedska, Holandija, Italija / 0,786 KM/ SAD, Kanada /saobraćaj po minuti 1,032 KM/, uz mjesečnu preplatu od 10 KM za obični telefonski priključak i ISDN bazni.

Cijene iz ovih paketa važe samo za pozive prema fiksnim mrežama i prikazane su bez PDV-a.

Prema pravilu RAK-a, Odluka o izmjenama i dopunama cjenovnika telekomunikacionih usluga će se primjenjivati 30 dana po objavljivanju u Službenim novinama FBiH.