BiH
0

BH Telecom pokreće MMS usluge

NINA
BH Telecom je s Hermes SoftLabom potpisao ugovor za isporuku Telenity Canvas MMS Centra, koji će mu omogućiti pokretanje MMS usluga unutar vlastite GSM mreže.

Naime, Canvas MMSC omogućava pretplatnicima BH Telecoma slanje i primanje ličnih i multimedijalnih poruka, zasnovanih na aplikaciji, kroz različite mreže.

Nova infrastruktura omogućit će BH Telecomu mogućnost lansiranja serije bogatih usluga i aplikacija za svoje pretplatnike. Isto tako, omogućit će da isporučiteljima usluga i sadržaja da dopune svoju ponudu i ostvare nove prihode kroz MMS usluge i sadržaje, saošteno je iz BH Telecoma.

"Canvas MMSC daje BH Telecomu znatnu novu slobodu da brzo kreira nove multimedijalne usluge, te da omogući mobilnim korisnicima da im je prihvatljivo isprobati i kupiti ove usluge", kazao je generalni direktor Telenity Europe Sarif Beykoz.

On je dodao da postignuti dogovor označava i početak uspješnog odnosa s Hermes SoftLabom, što im omogućava zajedničku isporuku vrhunske ponude operaterima u regiji.

"Telenity Canvas MMSC nam od samog početka donosi prihod kroz generiranje aplikacija za multimedijalne poruke i mogućnosti da omogućimo našim isporučiteljima sadržaja i usluge da dopune svoje usluge dodane vrijednosti sa MMS sadržajem", naglasio je generalni direktor BH Telecoma Hamdo Katica.