Aerodrom Sarajevo
0

Bh. studenti stigli iz Egipta, dočekali ih rodbina i prijatelji

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Fotoservis)
Grupa od 21 studenta Filozofskog fakulteta u Sarajevu, koji su se nalazili u Luksoru u Egiptu, vratila se danas u domovinu.

Prethodno je 25 studenata u noći sa 31. januara na 1. februar prebačeno u Istanbul. Četvero njih su istog dana doputovali u Sarajevo, dok su ostali stigli danas.

Putovali su avionom Turkish Airlinesa, u aranžmanu koji su dogovorili ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj i Republike Turske Ahmet Davutoğlu.

Za pristigle studente Generalni konzulat BiH u Istanbulu je, prema instrukciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, osigurao smještaj, kao i svaku drugu potrebnu pomoć, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Na Aerodromu Sarajevo studente su uz rodbinu i prijatelje dočekali predstavnici MVP-a BiH. Na let prema Sarajevu na aerodromu u Istanbulu studente je ispratio generalni konzul BiH u Istanbulu Brane Pećanac.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nastavlja da prati situaciju u Egiptu i poduzima sve neophodne korake u cilju pružanja pomoći bh. državljanima koji se nalaze u ovoj zemlji, navodi se u saopćenju za javnost.