{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. student u Turskoj Selmir Mašetović će biti pušten da se brani sa slobode

12.6.2018. u 15:04
310
233
Bh. student u Turskoj Selmir Mašetović će biti pušten da se brani sa slobode
310
Bh. student u Turskoj Selmir Mašetović će biti pušten da se brani sa slobode
Selmir Mašetović
Bakir Sadović, ambasador BiH u Turskoj, je kazao za Klix.ba kako je tužilaštvo u toj zemlji donijelo odluku da je Selmiru Mašetoviću odobreno da se brani sa slobode, ali da će morati ostati do daljnjeg u Turskoj dok se ne završi istraga.
Naglasio je da optužbe protiv Selmira Mašetovića nisu nimalo bezazlene.

"On se tereti da je bio član organizacije Fethullaha Gulena (FETO) koja se u Turskoj smatrala odgovornom za pokušaj vojnog udara prije dvije godine. Mašetović je dvije godine bio i stipendista Fondacije koja je u Turskoj označena kao dio međunarodne mreže Fethullaha Gulena", kazao je ambasador Sadović.

Pojasnio je da je osim tvrdnji tužioca da je Mašetović koristio mobilni telefon na kojem je bila instalirana aplikacija byLock koju su pripadnici FETO organizacije koristili za međusobnu komunikaciju, predmet istrage i navodi da je Mašetović bio u vezi sa ljudima koji su već procesuirani kao članovi FETO terorističke organizacije.

"Nije bilo riječi o krađi identiteta kako smo na početku mislili, tužilac je raspolagao materijalnim dokazima da je Mašetović bio uključen u antivladine proteste 2014. godine", istakao je Sadović.

Danas je Mašetović više od pet sati razgovarao s tužiocem i advokaticom i iznosio materijalne dokaze iz kojih će se na kraju zaključiti da li će biti podignuta optužnica ili će ipak biti riječ o zloupotrebi studenta. Očekuje se da Mašetović bude pušten večeras u 19:00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: