BiH
0

Bh. strip pobjednik na Balkanskoj smotri mladih autora stripa

FENA
Insert iz stripa "Amnezija"
Insert iz stripa "Amnezija"
Na upravo održanoj IX balkanskoj smotri mladih autora stripa u Leskovcu (Srbija), 1. mjesto u kategoriji najbolji scenarij za strip pripalo je autoru stripa iz Bosne i Hercegovine Filipu Androniku i njegovom strip-priči "Amnezija".

Manifestacija je održana od 3. do 5. augusta uz učešće autora iz zemalja regije, dok su samom susretu prisustvovali crtači stripova iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Filip Andronik, rođen 1981. u Sarajevu, bavi se crtanjem stripova već niz godina. Vlasnik je prve bh. web stranice posvećene stripovima i zajedno s Emirom Pašanovićem pokretač je Družbe BH Strip Crtača i Čitača "Stripopeka".

Strip s kojim je Filip pobijedio zove se "Amnezija". To je parodija na stripove o superjunacima. Junak stripa Amnezija pati od problema pamćenja i zaboravlja radnju iz jednog kadra u drugi dovodeći se u urnebesno smiješne situacije.

"Amnezija" je do sada objavljen u Hrvatskoj u prestižnom strip magazinu "Q strip" te Srbiji. Bh. publici je poznat sa izložbi radova autora te iz povremenog objavljivanja u magazinima malog tiraža.

Pobjeda na smotri stripa u Srbiji i niz dosadašnjih objavljivanja čine "Amneziju" trenutno najboljim bh. stripom.