{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH slobodni demokrati: SNSD producira krizu budžeta institucija BiH

F
27.1.2008. u 15:59
0
0
BH slobodni demokrati: SNSD producira krizu budžeta institucija BiH
0
BH slobodni demokrati: SNSD producira krizu budžeta institucija BiH
BH slobodni demokrati traže da se zaustavi daljnja politizacija budžeta institucija BiH producirana pokušajem "discipliniranja BiH od Dodikovog SNSD-a".
- Ovakav način nametanja stavova SNSD-a ostalom dijelu parlamentarne većine treba se čitati kao svojevrsna ucjena na kojoj se može ustrajavati do apsurda, shodno entitetskom načinu glasanja koje bi Dodik da osnaži svojim novim prijedlogom ustavno-pravnog uredjenja BiH. Bosna i Hercegovina ima svoje ustavom definirane nadležnosti koje se trebaju finansirati shodno prethodno dogovorenoj raspodjeli prihoda od PDV-a o čemu se ne može niti smije trgovati i što sasvim opravdano podržava veći dio Predsjedništva BiH, navode u saopćenju BH slobodni demokrati.

BH slobodni demokrati smatraju da su politički ciljevi blokade usvajanja budžeta, koje provodi SNSD, sasvim jasni i transparentni, te da su to ciljevi koji bi da blokiraju, poremete i onemoguće projekt Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za cjelovitim planom povratka u naredne tri godine, a kojim je za svaku godinu potrebno izdvojiti oko 95 miliona KM.

Navodna briga SNSD-a o fiskalnoj i ekonomskoj održivosti Nacrta budžeta koji je prvobitno dostavilo Ministarstvo finansija i trezora, kako se navodi u saopćenju BH slobodnih demokrata, nema svoje utemeljenje osim političkog.

BH slobodni demokrati, stoga, traže da se odbije diktat SNSD-a, napominjući kako je ovo "školski primjer kada se očekuje potez visokog predstavnika kako bi se onemogućila blokada institucija BiH".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: