BiH
0

Bh. slobodni demokrati: Alkalaj nije čovjek koji trguje patriotizmom i interesima BiH

FENA
BH slobodni demokrati saopćili su danas da se Socijaldemokratska partija (SDP) BiH pokušava nametnuti kao politički i posebno moralni autoritet "kada pokušava destabilizirati i unositi haos u Vijeće ministara zahtjevom za ostavku ministra vanjskih poslova Svena Alkalaja zarad dvojnog državljanstva".

SDP-e u pomoć poziva i zahtjev SDS-a od prije mjesec dana za smjenu istog ministra iz razloga sasvim opravdane reakcije MVP-a i njegovog ministra protiv stvaranja paralelne diplomatske mreže putem «privrednih predstavništava" RS-a, saopćeno je također.

"BH. Slobodni demokrati dijelom razumiju emocionalna poimanja običnog čovjeka spram dvojnog državljanstva kod onih koji obnašaju najviše državne funkcije, ali isto tako se ne mogu pomiriti s dvojnim moralom kod SDP-a koji bi trebao prvo u svojim redovima da počisti, u svojoj avliji, sve one koji su se nelegalnim privatizacijskim projektima obogatili u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini na jadu i muci običnih ljudi, onih koji su trgovali interesima BiH, kao što je nelegalna prodaja zlata države BiH od predsjednika SDP-a, tada ministra VP-a i predsjedavajućeg VM-a, kada je oštetio državu za 36 miliona KM, onih koji su kao podanici nekih međunarodnih centara moći deportirali, suprotno presudi Doma za ljudska prava «alžirsku grupu « u bazu Gvantanamo, onih koji uništavaju posljednje ostatke demokratske tradicije u toj stranci.

SDP-e nema ni moralni a ponajmanje politički kredibilitet niti vjerodostojnost da bilo kome drži pridike ili traži smjene jer prvo to treba učiniti u svojim redovima i u svom rukovodstvu.

Za početak SDP-e treba saopćiti javnosti koliko njegovih poslanika i visokih dužnosnika ima dvojno državljanstvo", stoji u saopćenju za javnost BH Slobodnih demokrata.

BH Slobodni demokrati, prateći rad MVP-a i njegovog ministra su uvjereni u posvećenost misiji širenja istine o Bosni i Hercegovini, ljudske i moralne vjerodostojnosti ministra Svena Alkalaja, najstarijeg i najiskusnijeg diplomate BiH koji je bio jedan od ključnih ljudi u procesu priznavanja BiH kao nezavisne i suverene države, saopćeno je dalje.