{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. sistem za automatsko upravljanje predmetima (CMS) služi kao primjer u Gruziji

S
13.5.2008. u 12:45
0
0
Bh. sistem za automatsko upravljanje predmetima (CMS) služi kao primjer u Gruziji
0
Bh. sistem za automatsko upravljanje predmetima (CMS) služi kao primjer u Gruziji
Delegacija koju čini deset članova Radne grupe Visokog sudskog vijeća Gruzije sastala se danas sa predstavnicima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) kako bi se upoznala sa rezultatima implementacije i osnovnim funkcionalnostima Sistema za automatsko upravljanje sudskim predmetima (CMS), te radnim procesima i upravljačkom sistemu u sudovima Bosne i Hercegovine.
Nakon upriličenog prijema kod Branka Perića, predsjednika VSTVBiH, Edis Brkić, menadžer programa informatizacije pravosuđa BiH, izrazio je dobrodošlicu gostima i upoznao ih sa planom posjete.

Arben Murtezić, šef Odjela za pravna pitanja VSTVBiH održao je, ovom prilikom, prezentaciju o VSTV-u i pravosudnom sistemu BiH, dok je Mersudin Pružan, zamjenik glavnog disciplinskog tužitelja, goste upoznao sa Disciplinskom sistemom i ulogom Ureda disciplinskog tužioca u BiH.

Tokom sedmodnevne posjete Bosni i Hercegovini, članovi Radne grupe posjetit će Općinski i Kantonalni sudu u Goraždu, Kantonalni sudu u Mostaru, Općinski sud u Sarajevu i Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine i tom prilikom razmijeniti iskustva sa kolegama iz VSTVBiH u domenu pravosudne uprave, uvođenju novih informacionih tehnologija i eventualnim problemima koji se mogu pojaviti u toku implementacije CMS-a u sudovima i tužilaštvima, kako bi se što je moguće bolje pripremili za predstojeće procese informatizacije pravosudnog sistema u Gruziji.

Inače, VSTVBiH je od osnivanja 2004. godine odgovorno za implementaciju Strategije informaciono-komunikacione tehnologije za pravosuđe u Bosni i Hercegovini, a njen ključni element je savremeni Sistem za automatsko upravljanje predmetima (CMS).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: