{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. sistem za automatsko upravljanje predmetima (CMS) služi kao primjer u Gruziji

S
13.5.2008. u 12:45
0
0
Bh. sistem za automatsko upravljanje predmetima (CMS) služi kao primjer u Gruziji
0
Bh. sistem za automatsko upravljanje predmetima (CMS) služi kao primjer u Gruziji
Delegacija koju čini deset članova Radne grupe Visokog sudskog vijeća Gruzije sastala se danas sa predstavnicima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) kako bi se upoznala sa rezultatima implementacije i osnovnim funkcionalnostima Sistema za automatsko upravljanje sudskim predmetima (CMS), te radnim procesima i upravljačkom sistemu u sudovima Bosne i Hercegovine.
Nakon upriličenog prijema kod Branka Perića, predsjednika VSTVBiH, Edis Brkić, menadžer programa informatizacije pravosuđa BiH, izrazio je dobrodošlicu gostima i upoznao ih sa planom posjete.

Arben Murtezić, šef Odjela za pravna pitanja VSTVBiH održao je, ovom prilikom, prezentaciju o VSTV-u i pravosudnom sistemu BiH, dok je Mersudin Pružan, zamjenik glavnog disciplinskog tužitelja, goste upoznao sa Disciplinskom sistemom i ulogom Ureda disciplinskog tužioca u BiH.

Tokom sedmodnevne posjete Bosni i Hercegovini, članovi Radne grupe posjetit će Općinski i Kantonalni sudu u Goraždu, Kantonalni sudu u Mostaru, Općinski sud u Sarajevu i Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine i tom prilikom razmijeniti iskustva sa kolegama iz VSTVBiH u domenu pravosudne uprave, uvođenju novih informacionih tehnologija i eventualnim problemima koji se mogu pojaviti u toku implementacije CMS-a u sudovima i tužilaštvima, kako bi se što je moguće bolje pripremili za predstojeće procese informatizacije pravosudnog sistema u Gruziji.

Inače, VSTVBiH je od osnivanja 2004. godine odgovorno za implementaciju Strategije informaciono-komunikacione tehnologije za pravosuđe u Bosni i Hercegovini, a njen ključni element je savremeni Sistem za automatsko upravljanje predmetima (CMS).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: