|

Bh. rukometaši i stručni tim dobit će 100 hiljada KM zbog plasmana na Evropsko prvenstvo

Bh. rukometaši i stručni tim dobit će 100 hiljada KM zbog plasmana na Evropsko prvenstvo
319
Er. M.
16.7.2019. u 10:59
14
komentara
319

dijeljenja
Bh. rukometaši i stručni tim dobit će 100 hiljada KM zbog plasmana na Evropsko prvenstvo Foto: D. S./Klix.ba
Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH danas je usvojio inicijativu zastupnika Samera Rešidata da se preusmjeri 100 hiljada KM za nagrade rukometašima i stručnom timu koji su ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.
Zastupnik Demokratske fronte Samer Rešidat je još 19. juna 2019. godine uputio inicijativu kojom je tražio da Zastupnički dom Parlamenta FBiH obaveže Vladu FBiH da iz budžeta Federalnog ministarstva kulture i sporta izdvoji 100 hiljada KM koje će biti prebačene Rukometnom savezu BiH u svrhu nagrade rukometašima i stručnom timu, koji su ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.

"Ukoliko Federalno ministarstvo kulture i sporta nema mogućnost da osigura sredstva, Zatsupnički dom Parlamenta FBiH obavezuje Vladu FBiH da s koda budžetske rezerve osigura sredstva u navedenom iznosu", naveo je Rešidat u inicijativi koja je danas usvojena.

Samer Rešidat (Foto: Klix.ba) Samer Rešidat (Foto: Klix.ba)


On je obrazložio da je vrhunski rezultat koji je plasmanom na Evropsko prvenstvo ostvarila Rukometna reprezentacija BiH u direktnoj vezi s promocijom naše države te da usvajanjem ove inicijative država pokazuje kako podržava vrhunski sport i rezultate koje postižu naši sportisti na međunarodnim takmičenjima.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...