BiH
1

BH radio 1: Dino Šaran gost Omladinskog programa

Sarajevo-x.com
Omladinski program BH radija 1 možete slušati svakog ponedjeljka na frekvencijama BHR1 i putem interneta, od 14:03 pa do 2 sata iza ponoći.

Današnji program obuhvata: Infopol, dežurni informator OP-a, s uobičajeno korisnim sadržajima i informacijama, kao i prilozima o zanimljivim akcijama i kampanjama koje organizuju mladi i aktivni pojedinci i grupe iz svih krajeva BiH.

U magazinu Čuj BiH! čut ćete obilje različitih sadržaja koje sprema novinarska ekipa OP-a. Reportaže sa dešavanja koja su pratili, razgovori sa interesantnim mladim ljudima iz BiH i šire, specijalizirane autorske rubrike, muzika... sve to (i više) u stotinjak minuta ovog magazina kroz koji vas vode Belma i Dejan.

Saznajte šta je nanotehnologija i zbog čega se radi o nauci budućnosti, šta je ideja i misija Piratske stranke (stranaka), kako je bilo na prvom Fabrika Summer Festu u Bijeljini i još mnogo toga.

U aktuelnom intervjuu danas je gost Dino Šaran, frontmen benda Letu štuke i jedan od najkvalitetnijih rock pjesnika u BiH. Povod za razgovor je novi, treći album njegovog benda "Brojevi računa", a osim priče o albumu čut ćete i Šaranova promišljanja o raznim drugim temama, kako onim iz domena muzike, tako i iz drugih oblasti života i stvaralaštva. Kao i obično, s Dinom Šaranom - zanimljivo, otvoreno, bez dlake na jeziku, od 17:30 do 18:15 sati.

Cinema Express je filmski žurnal u OP-u, a počinje u 18:20 sati, odmah nakon još jednog izdanja rubrike "Save as: nauka bez bauka". Poslije priče o filmu slijedi i nova preporuka knjige, rubrika Verbuk. Danas vam u Verbuku jedno od djela Ežena Joneska preporučuje Adnan Džebo.

Emisija BH Demo liga danas se, nakon prošlosedmičnog specijalnog izdanja u kojem ste mogli slušati najbolje bendove sa Jelen Demo Festa, vraća u svoj standardni koncept: promoviše domaće demo bendove i autore i govori o nastavku takmičenja za najbolje rock demo sastave – Jaeger Music Nights.

U terminu rezervisanom za FM Jam, prvi bh. hip-hop show, danas ćete, u dogovoru s urednikom FM Jama, koji je na zasluženom odmoru. slušati jedan odličan DJ set. Ghostbeard je jedan od DJ-a Solid Steel radio showa i sam sklon kvalitetnom hip-hopu i raznim mogućim derivatima istog. Njegov martovski set snimljen za Ninja Tune's Solid Steel slušajte do 21 sat.

Od 21:03 sata za mikrofon i miksetu sjeda Denis Jelečanović, najiskusniji novinar OP-a, koji će vas provesti kroz novo izdanje Češlja, muzičkog događaja za mlade i njihove roditelje.

U OP raciji će biti zanimljivo i živo, uz neizbježan kontakt sa publikom i nekoliko priloga koji se opet tiču zanimljivih dešavanja iz proteklih nekoliko dana. I večeras je vaš domaćin jedan od dvojca kojeg inače slušate svakog ponedjeljka od 22:15 do ponoći Ademir Jakubović. Drugi dio operativnog dua, Boris Lalić, će se vjerovatno javiti sa neke evropske lokacije sa novim vagabundo iskustvima.

Iza ponoći slijedi elektronska muzika u dva paketa. Prvo je na programu Oscilator radio show, a od 01:05 sati nakon duže pauze DJ Ajnšpric vam prezentira novi Tramride.