{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. profesori iz SAD-a u posjeti Silajdžiću

S
27.10.2009. u 14:32
0
4
Bh. profesori iz SAD-a u posjeti Silajdžiću
0
Bh. profesori iz SAD-a u posjeti Silajdžiću
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas članove Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) dr. Eldina Karaikovića, dr. Kenana Arnautovića i dr. Mirsada Hadžikadića.
Razgovarano je o manifestaciji "Dani BHAAAS - Sarajevo 09" koja se ovih dana održava u Sarajevu, pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića. Prema riječima predsjednika ove organizacije gospodina Karaikovića, glavna misija Akademije je povezivanje bh. naučnika, umjetnika i profesionalaca koji žive i rade na sjevernoameričkom kontinentu sa svojim kolegama u Bosni i Hercegovini. Ovim putem, kako je naglasio Karaiković, želi se uspostaviti dugoročna saradnja, kojoj je cilj trajna razmjena znanja i iskustava.

Silajdžić je pozdravio rad BHAAAS-a i rekao da će i dalje davati podršku aktivnostima koje će unaprijediti znanja i davati doprinos prosperitetu bh. društva.

Akademija je osnovana 2007. godine u SAD-u i okuplja stručnjake iz raznih naučnih disciplina iz BiH i Amerike, bez obzira na nacionalnu, vjersku i rasnu pripadnost, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: