{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. profesori iz SAD-a u posjeti Silajdžiću

S
27.10.2009. u 14:32
0
4
Bh. profesori iz SAD-a u posjeti Silajdžiću
0
Bh. profesori iz SAD-a u posjeti Silajdžiću
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas članove Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) dr. Eldina Karaikovića, dr. Kenana Arnautovića i dr. Mirsada Hadžikadića.
Razgovarano je o manifestaciji "Dani BHAAAS - Sarajevo 09" koja se ovih dana održava u Sarajevu, pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića. Prema riječima predsjednika ove organizacije gospodina Karaikovića, glavna misija Akademije je povezivanje bh. naučnika, umjetnika i profesionalaca koji žive i rade na sjevernoameričkom kontinentu sa svojim kolegama u Bosni i Hercegovini. Ovim putem, kako je naglasio Karaiković, želi se uspostaviti dugoročna saradnja, kojoj je cilj trajna razmjena znanja i iskustava.

Silajdžić je pozdravio rad BHAAAS-a i rekao da će i dalje davati podršku aktivnostima koje će unaprijediti znanja i davati doprinos prosperitetu bh. društva.

Akademija je osnovana 2007. godine u SAD-u i okuplja stručnjake iz raznih naučnih disciplina iz BiH i Amerike, bez obzira na nacionalnu, vjersku i rasnu pripadnost, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: