{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. poljoprivrednici pozvali Ashdowna da ih posjeti

N
NINA
21.7.2005. u 16:46
0
0
Bh. poljoprivrednici pozvali Ashdowna da ih posjeti
0
Bh. poljoprivrednici pozvali Ashdowna da ih posjeti
Bh. poljoprivrednici su na današnjoj konferenciji za novinare ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu pozvali visokog predstavnika u BiH Paddyja Ashdowna da ih posjeti i da im se obrati.
"Želimo da nam kaže jesmo li u pravu ukoliko tražimo reforme agrokompleksa u našoj zemlji koji bi omogućile da svi bolje živimo", kazao Mevludin Ikanović, poljoprivrednik iz Kalesije.

Također, predstavnici Udruženja poljoprivrednika u BiH koji već 27. dan protestvuju ispred zgrade institucija BiH, simbolično su zapalili baklju koja će, kako su kazali, gorjeti sve dok im se i posljednji zahtjev ne ispuni.

Prema riječima Ranka Bakića, predsjednika Udruženja poljoprivrednika u BiH, ovo je simboličan čin koji će označavati njihovu daljnju borbu za ispunjenje zahtjeva, a ujedno je i poziv svim drugim demokratski opredijeljenim ljudima u zemlji, posebno onim kategorijama građana kojima su uskraćena osnovna ljudska, građanska i demokratska prava, da ne gube nadu i da se izbore za svoja prava.

Poljoprivrednici koji se uporno pokušavaju izboriti za svoja prava i nakon 27 dana nisu ostvarili službeni kontakt s nadležnim tijelima. “Vlast pokazuje ružno, nedemokratsko lice koje je puno arogancije”, istaknuo je Bakić.

Tvornica čarapa Ključ i Tvornica higijenskog papira Violeta uručile su poljoprivrednicima donacije, dok su s druge strane poljoprivrednici građanima Sarajeva podijelili šest tona krompira.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: