|

Bh. političari dobili prijetnje smrću

Bh. političari dobili prijetnje smrću
0
S
Sarajevo-x.com
13.11.2008. u 11:41
46
komentara
0

dijeljenja
Bh. političari dobili prijetnje smrću Mirsad Kebo
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić i potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo dobili su usmene prijetnje smrću koje su prijavljene nadležnim organima i nakon kojih je pojačano obezbjeđenje ovih političkih funkcionera.
Robert Cvrtak, glasnogovornik Federalne uprave policije izjavio je da je FUP upoznat sa slučajem i provjerava vjerodostojnost informacija i ozbiljnost prijetnji.

Špekuliše se da iza prijetnji likvidacijom stoje osobe koje su spremne platiti milion KM za ubistvo dvojice političara, Kebu jer ga smatraju odgovornim za hapšenje Senada Šahinpašića Šaje, a Tihića zbog njegovog političkog djelovanja.

U komentarima na ove prijetnje Kebo je istakao da je mogući povod njegova inicijativa za usvajanje seta antimafijaških zakona.

Jučer je zato u sjedištu i ispred Vlade FBiH, gdje je održan sastanak čelnika FBiH i lidera stranaka bio prisutan veliki broj pripadnika SIPA-e, a ispred zgrade u kojoj živi Mirsad Kebo policija je jednu osobu legitimisala i zatim pustila na slobodu. Bio je to prosjak koji je skupljao dobrovoljne priloge.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...