Nakon ukidanja imuniteta
0

Bh. policija još čeka potjernicu za Glavašem

Sarajevo-x.com
Federalna uprava policije ni nakon ukidanja zastupničkog imuniteta penzionisanom hrvatskom generalu Branimiru Glavašu nije dobila zvaničan zahtjev za njegovo privođenje i izručenje.

Prema riječima Roberta Cvrtka, portparola FUP-a, pripadnici ove uprave i dalje će postupati prema nalogu Ravnateljstva MUP-a Hrvatske.

"Obavili smo razgovor sa Branimirom Glavašem. Znamo gdje trenutno boravi, dostavio nam je sve adrese, te nam je u svakom momentu na raspolaganju", istakao je Cvrtak.

Još jednom je naglasio da ukoliko Republika Hrvatska, u kojoj je Glavaš obavljao funkciju zastupnika u Saboru, ne raspiše međunarodnu potjernicu za njim, policijske agencije nemaju zakonskog osnova za njegovo privođenje.

Glavaš je, podsjećamo, osuđen pred Županijskim sudom u Zagrebu na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, dok je petoro njegovih saoptuženika osuđeno na kazne od pet do osam godina zatvora.

Nedugo zatim hrvatska policija je objavila da se Glavaš nalazi na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, što su kasnije potvrdili i policijski zvaničnici u našoj zemlji.

Danas je Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatske donijelo odluku o ukidanju zastupničkog imuniteta za pritvor, čime su otklonjene sve prepreke za privođenje ovog bivšeg generala.