{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. penzioneri traže formiranje državnog fonda PIO

F
FENA
18.3.2008. u 15:52
0
0
Bh. penzioneri traže formiranje državnog fonda PIO
0
Bh. penzioneri traže formiranje državnog fonda PIO
Udruženje penzionera u BiH pozvalo je poslanike Parlamentarne skupštine BiH da ne usvoje Prijedlog zakona o pravima i dužnostima članova PSBiH i da sveobuhvatno riješe pitanje penzionera u BiH zajedničkom strategijom o reformi penzijsko-invalidskog osiguranja, izradom okvirnog zakona o PIO i formiranjem fonda PIO na nivou države.
"Navedeni zakon je skandalozan i nije primjeren ekonomskom stanju i reformskom kursu BiH jer ova vlast nije zaslužila svojim dosadašnjim radom predložene prinadležnosti i beneficije", navodi se u saopćenju Udruženja.

Udruženje penzionera u BiH nada se da će njihov prijedlog biti prihvaćen da bi se izjednačila prava svih penzionera u BiH "jer su sad u diskriminirajućem položaju i ugrožena su im elementarna ljudska prava i dovedeni su na rub egzistencije s prosječnom penzijom oko 260 KM".

"Imate li, gospodo poslanici i delegati, imalo morala, ljudskosti i bosanske dobrote da možete dići ruke za ovakav prijedlog zakona gdje bi penzija za dvogodišnji mandat koji provedete iznosila oko 3.750 KM," izjavio je predsjednik udruženja Esad Topalović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: