{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. penzioneri: Koliko košta "potvrda života" fonda PIO RS

F
16.10.2007. u 14:52
0
0
Bh. penzioneri: Koliko košta "potvrda života" fonda PIO RS
0
Bh. penzioneri: Koliko košta "potvrda života" fonda PIO RS
Udruženje penzionera u BiH smatra da je akcija Fonda PIO Republike Srpske, koja se odnosi na ažuriranje evidencije o penzionerima i utvrđivanje stvarnog broja korisnika u RS-u, nepotrebna vanredna aktivnost koja povlači i nepotrebne vanredne troškove.
"To u konačnici penzionerima nanosi štetu, a uposlenicima Fonda donosi vanredne honorare kao nagradu za redovan rad. Shvatamo da je uspostavljanje reda u radu svake institucije, pa i Fonda PIO, neophodna, ali se protivimo ovakvoj "javnoj prozivci“ i to u nastupajuće hladno vrijeme", navodi se u saopoćenju Udruženja.

Iz Udruženja ističu da je projekt CIPS trebalo da olakša građanima ostvarivanje prava u svim segmentima života i naglašavaju da je taj projekt polučio poražavajuće rezultate jer nije, kako se navodi, saživio sa svim institucijama sistema.

"S pravom pitamo menadžment Fonda PIORS kako je moguće da dosad nisu usvojili evidenciju korisnika te koliko će koštati "potvrda života“ po penzioneru," ističe u saopćenju predsjednik Udruženja penzionera u BiH Esad Topalović.

Iz Udruženja penzionera u BiH podsjećaju da je Upravni odbor Fonda PIORS donio odluku o ažuriranju evidencije o penzionerima. Naglašavaju da će akcija, koja se provodi radi utvrđivanja stvarnog broja korisnika u RS-u, trajati do 31. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: