{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. invalidi najavljuju mirni protest za srijedu ispred zgrade Federalne vlade

F
22.2.2008. u 12:34
0
0
Bh. invalidi najavljuju mirni protest za srijedu ispred zgrade Federalne vlade
0
Bh. invalidi najavljuju mirni protest za srijedu ispred zgrade Federalne vlade
Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem za 27. februar najavljuje mirni protest ispred zgrade Vlade Federacije BiH.
Osnovi zahtjev Vladi Federacije BiH je povećanje invalidnina, zapošljavanje invalida i testiranje na hepatitis C za sve ratne vojne invalide i civilne žrtve rata.

"Ne prihvatamo opravdanje Vlade Federacije da nema novca, s obzirom na to da je donijela zaključak da državnim službenicima poveća plaće za 12 posto i da ih usklađuje svaka tri mjeseca s povećanjima prosječne plaće u Federaciji BiH. Našem strpljenju je kraj. Tražimo da se ratnim vojnim invalidima poveća invalidnina za 22 posto za onoliko koliko je od 1.januara 2005. godine rasla prosječna plaća u Federaciji BiH, posao za invalide, kvalitetnije liječenje", navode iz Udruženja.

Podršku Udruženju invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH u organiziranju protesta i protestnim zahjevima uputilo je Udruženje ratnih vojnih invalida sa 100 postotnim vojnim invaliditetom na državnom nivou.

Udruženje najavljuje da će se pridružiti protestima pred zgradom Vlade FBiH i zahjevima upućenim Vladi FBiH za povećanje invalidnine, zapošljavanje invalida te za kvalitetnije liječenje navedene kategorije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: