{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. intelektualci u SAD traže od Lagumdžije da pojasni sporazum s SNSD-om

A
11.11.2012. u 19:34
9
119
Bh. intelektualci u SAD traže od Lagumdžije da pojasni sporazum s SNSD-om
9
Bh. intelektualci u SAD traže od Lagumdžije da pojasni sporazum s SNSD-om
Zlatko Lagumdžija
Grupa intelektualaca Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) uputila je drugo otvoreno pismo ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i čelniku Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatku Lagumdžiji, u kojem traže obrazloženje odredaba sporazuma sa SNSD-om.
"Skorašnje otvoreno pismo grupe BiH građana iz SAD i Kanade je iniciralo SDP da uzvrati komentarom u sredstvima javnog informisanja u kome su iznesene neprihvatljive i netačne tvrdnje i optužbe. Tim povodom se ponovo oglašavamo. Ovaj put se nadamo da će SDP konkretno odgovoriti na naše zahtjeve pojašnjavajući odredbe sporazuma sa SNSD-om, kao i da će sredstva informisanja objaviti naše pismo u cijelosti.

Otvoreno pismo upućeno vama gospodine Lagumdžija nije niti jednom spomenulo Bosanskohercegovačko-američku akademiju nauka i umjetnosti (BHAAAS). Svi potpisnici pisma su članovi te organizacije, ali naša zabrinutost političkom situacijom nema nikakve veze sa aktivnostima i statutom organizacije. Potpisnici pisma su dovoljno odgovorni da znaju da je BHAAAS apolitična organizacija i da kao takva ne komentariše na političke događaje u BiH. Otud nije tačno da se ova grupa pojedinaca predstavila u ime BHAAAS", navedeno je u pismu.

U pismu se podsjeća da nijedan član ove grupe građana nije član niti jedne političke stranke u BiH, te da nije tačan navod da SDA ili bilo koja druga stranka stoji iza ranijeg pisma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: