|

Bh. intelektualci u SAD traže od Lagumdžije da pojasni sporazum s SNSD-om

Bh. intelektualci u SAD traže od Lagumdžije da pojasni sporazum s SNSD-om
9
A
Anadolija
11.11.2012. u 19:34
119
komentara
9

dijeljenja
Bh. intelektualci u SAD traže od Lagumdžije da pojasni sporazum s SNSD-om Zlatko Lagumdžija
Grupa intelektualaca Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) uputila je drugo otvoreno pismo ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i čelniku Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatku Lagumdžiji, u kojem traže obrazloženje odredaba sporazuma sa SNSD-om.
"Skorašnje otvoreno pismo grupe BiH građana iz SAD i Kanade je iniciralo SDP da uzvrati komentarom u sredstvima javnog informisanja u kome su iznesene neprihvatljive i netačne tvrdnje i optužbe. Tim povodom se ponovo oglašavamo. Ovaj put se nadamo da će SDP konkretno odgovoriti na naše zahtjeve pojašnjavajući odredbe sporazuma sa SNSD-om, kao i da će sredstva informisanja objaviti naše pismo u cijelosti.

Otvoreno pismo upućeno vama gospodine Lagumdžija nije niti jednom spomenulo Bosanskohercegovačko-američku akademiju nauka i umjetnosti (BHAAAS). Svi potpisnici pisma su članovi te organizacije, ali naša zabrinutost političkom situacijom nema nikakve veze sa aktivnostima i statutom organizacije. Potpisnici pisma su dovoljno odgovorni da znaju da je BHAAAS apolitična organizacija i da kao takva ne komentariše na političke događaje u BiH. Otud nije tačno da se ova grupa pojedinaca predstavila u ime BHAAAS", navedeno je u pismu.

U pismu se podsjeća da nijedan član ove grupe građana nije član niti jedne političke stranke u BiH, te da nije tačan navod da SDA ili bilo koja druga stranka stoji iza ranijeg pisma.
Prijavi grešku


Komentari (119)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...