Objavila i video
1.2k

Bh. influenserica se "pohvalila" vožnjom od 100 km/h kroz sarajevsko naselje Otoka

D. J.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Nedžla Maktouf, bosanskohercegovačka influenserica i "nezavisna direktorica Oriflamea", kako se predstavlja na svom Instagram profilu, na društvenim mrežama objavila je video u kojem se pohvalila brzom vožnjom po sarajevskom naselju Otoka.

Na objavljenom snimku vidi se kako Nedžla za samo nekoliko sekundi dostiže brzinu od čak 100 kilometara na sat u dijelu grada u kojem je ograničenje između 50 i 60 kilometara na sat.

"Je li samo meni 'nemoj sa njim' zvuči kao tri, četiri,sad", napisala je uz video.

Nedžla se voli snimati tokom vožnje te je njen Instagram profil prepun snimki iz automobila, a na posljednoj se pohvalila vožnjom od preko 160 kilometara na sat na autocesti u BiH.

Podsjećamo, početkom godine influenserica Adna Helić se snimala kako kroz naselje Halilovići vozi 108 kilometara na sat, a nakon pisanja Klix.ba, ministar MUP-a KS Admir Katica je objavio da je utvrđeno da je vozila neprilagođenom brzinom i izdao prekršajni nalog.

"Najoštrije osuđujem svako nedozvoljeno ponašanje u saobraćaju, posebno imajući u vidu teške i neprežaljene gubitke života kojima smo svjedočili ne tako davno na našim ulicama. Želim istaći da je u slučaju A.H. koji je danas uznemirio javnost policija odmah reagovala, ispitala i utvrdila odgovornost, te je protiv prekršioca izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 60 dana i izdat prekršajni nalog u iznosu od 400 KM", poručio je tada Katica.

U Sarajevu, ali i drugim bh. gradovima, posljednjih nekoliko godina bilježe se teške saobraćajne nesreće zbog nesavjesnog upravljanja vozilima, a u kojima su smrtno stradale mlade osobe.

U maju prošle godine Armin Berberović vozeći brzinom većom od dozvoljene je na Marijin Dvoru ubio doktorice Azru Spahić i Almu Suljić