Posljednje pripreme
5

Bh. gradovi spremni za doček Nove godine, najmlađi posebno raspoloženi

Klix.ba
Tuzla (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U Tuzli, Zenici, Bihaću i Mostaru u toku su posljednje pripreme za doček Nove godine na otvorenom. Građani su izuzetno raspoloženi, a tu je i Djeda Mraz koji uveseljava sve generacije. Najmlađi bh. građani su proslavili Dječiju novu godinu uz mnogo smijeha i zabave.

Najmlađi Mostarci zabavili su se uz mađioničara, te plesne i muzičke tačke koje su pripremili i učenici Četvrte i Desete osnovne škole. Lijepo vrijeme izmamilo je veliki broj mališana koji su s radošću dočekali svoju prvu Novu godinu na otvorenom.

"Nadam se da će vrijeme biti dobro i večeras, te da će se okupiti mnogo ljudi iz svih dijelova grada jer su planirani nastupi bendova Zoster, Mostar Sevdah Reunion i Sinergija", kazao je jedan od organizatora Mirko Božić, pozvavši sve građane Mostara i one koji su blizu grada na Neretvi da dođu.

Ponoćno klizanje za parove

Bina na Trgu slobode u Tuzli je već postavljena, a u vrijeme dolaska ekipe portala Klix.ba tehničko osoblje iz organizacionog tima je pripremalo opremu za ozvučenje. Početak programa najavljen je za 21 sat, a sve prisutne će zabavljati članovi bendova Crystal i Big Brothers te muzičar Nesib Delibegović Nesko. Kao posebne gošće najavljene su članice akustičnog kvarteta The Frajle koje će Tuzlake i uvesti u 2018. godinu.

U novogodišnjoj noći radit će i klizalište na Trgu slobode, a za parove koji u 2018. uđu na klizaljkama predviđene su posebne nagrade. Dok iščekuju izlazak prve grupe na scenu, Tuzlaci mogu uživati u bogatoj ponudi koju nudi novogodišnji bazar "Zimska čarolija".

Djed Mraz dijelio slatkiše

Novogodišnji program u Zenici počeo je danas oko 10 sati na Trgu Alije Izetbegovića programom za najmlađe Zeničane u kojem su učestvovali članovi plesnih klubova, zeničkih vrtića i obdaništa te mladi umjetnici. U sklopu današnjeg programa mališane je obradovao i Djeda Mraz koji im je podijelio slatkiše, a Trg Alije Izetbegovića bio je ispunjen građanima Zenice koji su uživali u trosatnom programu kojeg su za svoje sugrađane pripremili najmlađi Zeničani.

Veliki broj posjetilaca uživao je i u Zimskim čarolijama te su iskoristili sunce i ugodnu temperaturu za klizanje ili šetnju i obavljanje obaveza u posljednjem danu 2017. godine.

Podsjetimo, večeras će na Trgu Alije Izetbegovića bend Miligram i drugi zenički bendovi.

Bihać okupan suncem

Posljednji dan 2017. godine izmamio je na ulice Bihaća mnoštvo građana, a sunčano i toplo vrijeme godilo je svim šetačima i posjetiocima Grada na Uni. Oficijelni dio programa dočeka Nove godine počinje od 20 sati na Gradskom trgu. Prvi će scenu izaći članovi G.M.O. Acustic, a nakon njih atmosferu će podgrijavati DJS. Aerodynamic Vibers – Cyber Global Warming. Vrhunac večeri očekuje u 23 sata kada će na scenu izaći poznati kantautor Nermin Puškar – Puško.