Inicijativa za Bjelašnicu
11

Bh. građani žele razvijati ljetnu i zimsku ponudu planina: Imamo resurse koji se ne koriste

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Grupa građana "Inicijativa za Bjelašnicu" udružila je snage u cilju da Bjelašnica i Igman postanu razvijeniji te da u konačnici dobiju jedan respektabilan skijaški centar.

Njihov cilj je pokazati građanima Bosne i Hercegovine da je moguće i nužno potrebno da se putem raznih afirmativnih inicijativa mijenja društvena zajednica nabolje te da narod tj. građani i vlast trebaju sarađivati.

"Naša namjera je da zajedno radimo na poboljšanjima. Razgovarali smo s nadležnima i naišli na razumijevanje te smo već dogovorili da imamo kratkoročne mjere za poboljšanje u narednoj sezoni", rekao je Emir Vučijak.

Inicijativu za Bjelašnicu podžao je načelnik Trnova Ibro Berilo koji je rekao kako želi da se paralelno razvija ljetna i zimska ponuda.

"Trenutno imamo razvijeniju ponudu za zimu, a za ljeto mi nemamo šta ponuditi. Imamo resurse koji se nažalost ne koriste", poručio je Berilo.

Nevres Alispahić, direktor ZOI'84, rekao je da su izmirena dugovanja prema dobavljačima te da su prošle godine od planina imali dobit od milion i 400 hiljada KM.