{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. građani u Libiji za sada nisu tražili pomoć

F
17.2.2015. u 13:20
0
8
Bh. građani u Libiji za sada nisu tražili pomoć
0
Bh. građani u Libiji za sada nisu tražili pomoć
Tripoli (Foto: AFP)
Ambasada BiH u Tripoliju zasad nije primila zahtjeve bh. državljana za pomoć za odlazak iz Libije, izjavio je danas Feni načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje.
Prema procjenama Ambasade Bosne i Herecgovine u Tripoliju, kazao je on, stotinjak bh. državljana trenutno živi u Libiji, većina njih radi za kompanije iz Bosne i Hercegovine ili inostranstva.

Do eskalacije nasilja u ovoj zemlji je došlo nakon što je u nedjelju teroristička organizacija "Islamska država" objavila videosnimak likvidacije 21 zarobljenog egipatskog hrišćanina. Egipat je odgovorio bombardiranjem ciljeva "Islamske države" u Libiji nekoliko sati nakon što je objavljen video.

Bombardirani su kampovi, tereni za vojne vježbe, ali i skladišta s oružjem.

Regoje je rekao da je Ambasada BiH, u skladu sa svojim mogućnostima i trenutnim uvjetima otežane komunikacije, u kontaktu s dijelom naših državljana.

"Ambasada BiH u Tripoliju za sada nije primila zahtjeve bh. državljana za pomoć za odlazak iz Libije. Sigurnosna situacija u Libiji je složena i teško je predvidjeti dalji razvoj, ali će osoblje naše ambasade učiniti sve što je moguće radi zaštite naših državljana i interesa Bosne i Hercegovine u Libiji", kazao je Regoje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: