{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH-Gas: Svi bi mogli ostati bez plina

Klix.ba
30.1.2015. u 10:33
18
66
BH-Gas: Svi bi mogli ostati bez plina
18
BH-Gas: Svi bi mogli ostati bez plina
Foto: Ilustracija
Dugovanja Kantonalnog preduzeća Sarajevogas prema BH-Gasu i dalje se povećavaju. S druge strane, BH-Gas ne može plaćati svom dobavljaču gasa Gazpromu i zbog toga nastaje rizik da svi ostanu bez plina, saopšteno je iz BH-Gasa.
"S obzirom da BH-Gas, kao društveno-odgovorna kompanija, ne želi zbog neplaćanja obustaviti isporuku gasa svom najvećem potrošaču Sarajevogasu, u dogovoru sa Sarajevogasom isporuka ovom preduzeću reducirana je za 30 posto", navodi se u saopštenju.

Za sada Sarajevogas reducira svog potrošača Toplane-Sarajevo, koje su djelomično prešle na alternativna goriva.

"Međutim, Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost i obezbjedila sredstva kojim će Toplane nastaviti s kupovinom alternativnih goriva. To nanosi štetu BH-Gasu, te i njihovom direktnom snabdjevaču Sarajevogasu, jer dugovanja ostaju, a novac se usmjerava za tečna goriva koja dodatno zagađuju zrak u Sarajevu", dodaje se u saopštenju.

Ističu da Sarajevogas i Toplane-Sarajevo imaju preko 95 posto naplatu od svojih potrošača.

"Pitamo se zašto Vlada Kantona Sarajevo dodatno kupuje alternativna goriva, a izbjegava platiti za potrošeni gas, kojeg je BH-Gas uredno i u dovoljnim količinama isporučio Sarajevogasu. Ovim neodgovornim odlukama Vlade Kantona Sarajevo BH-Gas se nalazi u još nepovoljnijoj poziciji, koje ovu kompaniju prisiljavaju da pokrene dodatne zakonske mjere", navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: