{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH-Gas podnio tužbu protiv Sarajevogasa

19.6.2015. u 11:13
0
9
BH-Gas podnio tužbu protiv Sarajevogasa
0
BH-Gas podnio tužbu protiv Sarajevogasa
Javno preduzeće, Društvo BH-Gas, u cilju zaštite svojih potraživanja, te osiguranja stabilnog snabdijevanja gasa za sve potrošače u Bosni i Hercegovini, podnijelo je tužbu protiv javnog preduzeća Sarajevogas Općinskom sudu u Sarajevu radi isplate neospornog akumuliranog duga, saopćeno je iz ovog preduzeća.
Podsjetili su da kantonalno javno komunalno preduzeće Sarajevogas na dan 19. juna 2015. godine duguje Društvu BH-Gas d.o.o Sarajevo 56.660.991,24 KM, u koji iznos ne ulaze zakonske zatezne kamate u višemilionskom iznosu.

"Svi napori Društva BH-Gas d.o.o. Sarajevo da se konsoliduje dug ili se da iznađe drugo rješenje ove situacije, koja direktno pogađa sve naše građane, nisu uspjeli. Stoga, očigledno je da se ovakav problem može rješavati samo sudskim putem, unutar kojeg će Društvo BH-Gas tražiti da se utvrdi da li se može realno očekivati od dužničkog preduzeća Sarajevogas da izmiri dug ili je potrebno preduzeti druge i drugačije mjere", navodi se u saopćenju.

Dodaju da je Društvo BH-Gas već pokušalo sudskim putem da utvrdi finansijske mogućnosti preduzeća Sarajevogas. Međutim, punomoćnici ovog preduzeća su se na sudu protivili takvim aktivnostima i radnjama, što očigledno ukazuje da preduzeće Sarajevogas ne želi da javnost sazna u kakvom stanju se nalazi ovo preduzeće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: