{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. državno takmičenje "Spelling Bee" 26. aprila

F
18.3.2014. u 15:30
0
3
Bh. državno takmičenje "Spelling Bee" 26. aprila
0
Bh. državno takmičenje "Spelling Bee" 26. aprila
S prošlogodišnjeg takmičenja
Ambasada SAD-a u BiH organizira treće državno takmičenje u spelovanju riječi engleskog jezika poznato kao “Spelling Bee” u Bosni i Hercegovini.
Projekt je počeo sa četiri hiljade učenika u 121 škole širom BiH koji su se takmičili u svojim učionicama u februaru ove godine, navodi se u soppaćenju Ureda za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Pobjednici sa školskih takmičenja iz 61 grada iz cijele Bosne i Hercegovine takmičit će se na regionalnim takmičenjima ove sedmice u osam američkih kutaka širom BiH i hotelu Bosnia u Sarajevu.

Po dva pobjednika svakog od regionalnih takmičenja učestvovat će na finalnom državnom takmičenju koje će se održati u Sarajevu 26. aprila.

Na svakom od takmičenja, član žirija, Amerikanac koji predstavlja ambasadu SAD-a, ponudit će učenicima riječi koje treba spelovati.

S obzirom da engleski jezik ne slijedi pravilo doslovnog spelovanja, kao što je to slučaj sa bosanskim, hrvatskim i srpskim jezikom, poznato je koliko riječi mogu biti teške za spelovati.

Ovakva takmičenja u spelovanju održavaju se u školama širom SAD-a kako bi se pomoglo učenicima u učenju jezika, u poboljšanju vještina spelovanja i obogaćivanju rječnika, ali i zato što su ova takmičenja zabavna za učenike i publiku.

Regionalni pobjednici, njihovi roditelji i profesori, otputovat će u Sarajevo na finalno takmičenje gdje će se učesnici takmičiti za nagrade uključujući i Apple iPad, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: