Tako to rade u EU
8

Bh. državljanin drastično kažnjen u Hrvatskoj: 15 dana zatvora i 2.000 eura zbog vožnje u pijanom stanju

M. G.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL)
Vozač iz BiH (57) koji je bio pod utjecajem alkohola i vozio suprotnom stranom autoceste kod Nove Kapele, te udario u saobraćajne znakove, kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana i novčanom kaznom od 1.970 eura, uz zabranu upravljanja motornim vozilom.

Presudom sudije, navedeni vozač je proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora od 15 dana, novčanu kaznu od 1.970 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 'B' kategorije u trajanju od 12 mjeseci, saopćeno je iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Policija je saopćila da se saobraćajna nesreća dogodila na sjevernoj traci autoceste A3, na području Općine Nova Kapela, nakon čega je vozač napustio mjesto događaja. No, kasnije je zaustavljen te je utvrđeno da je riječ o 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine.

Vozač je upravljao automobilom na mjestu gdje je lijeva saobraćajna traka bila zatvorena zbog radova te je zbog neprilagođene brzine udario u niz saobraćajnih znakova. Nakon toga je napustio mjesto događaja te se prije zaustavljanja kretao oko 300-tinjak metara suprotnim smjerom autoceste. Alkotestom je utvrđeno da je u vozačevu organizmu bila koncentracija alkohola od 2,74 promila.